Κορωνοϊός στα σχολεία: Το φαινόμενο domino που κάνει τους γονείς έξω φρενών

Κορωνοϊός στα σχολεία: Το φαινόμενο domino που κάνει τους γονείς έξω φρενών

Την πρώτη εβδομάδα ήταν η δασκάλα της γυμναστικής. Ακολούθησε μια δασκάλα της Ά Δημοτικού και μετά μία της Γ’. Η δασκάλα της Πληροφορικής είχε ατύχημα –θα λείψει για περισσότερο από έναν μήνα. Μετά η δασκάλα των Αγγλικών. Προχθές ο υποδιευθυντής του σχολείου. Χθες η διευθύντρια. Τα κρούσματα του κορωνοϊού θυμίζουν το παιχνίδι domino στο σχολείο και όλοι αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα «πέσει».

Την ίδια ώρα, τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο σπίτι με κάποιον γονέα ή φροντιστή, συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο και να μοιράζονται από τμήμα σε τμήμα –τουλάχιστον σε όποιο τμήμα συνεχίζει ακόμα να έχει δάσκαλο που «βαστάει». Τριάντα παιδιά ανά τμήμα μαζεύονται με αυτόν τον τρόπο, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό τόσο για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος, όσο και για τη διασπορά ιών, σε με εποχή που βρίθουν οι ιώσεις.

«Μια απολύμανση δεν θα γίνει; Δάσκαλος αντικατάστασης δεν θα έρθει; Τι πρόβλεψη υπάρχει;»

Εννοείται, ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι καλούνται για ακόμα μια φορά να βρουν εκείνοι λύση για την ανεπάρκεια του συστήματος. Το Ολοήμερο σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει και δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να πληρώσουν κάποιο άτομο για τη φύλαξη του παιδιού τους.

Εκπαιδευτικοί που θα αναπληρώσουν τα κενά αυτά δεν έχουν πάει ακόμα σε πολλά σχολεία. Εκδρομές ακυρώνονται, μαθήματα χάνονται…

Και όχι, όταν το υπ. Παιδείας αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία φέτος χωρίς το παραμικρό μέτρο, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για απολύμανση στις αίθουσες, όπως κάποιοι γονείς ζητούν να γίνει. Όμως, οι ίδιοι αυτοί γονείς δεν ήταν που αρνούνταν τις μάσκες και τα self-test –ή κάνουμε λάθος;

Α υπάρχει και καλύτερο: Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).

Καλή δύναμη στους γονείς και καλή ανάρρωση στους εκπαιδευτικούς που νοσούν.

Διαβάστε ακόμα:

«Όχι, τα παιδιά μας δεν μας χρωστούν τα πάντα»: Η άποψη μίας μαμάς που θα συζητηθεί

Ας βάλει κάποιος επιτέλους φρένο στον τράπερ Tranno

Κεραμέως: “Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής στα θρανία κύλησε χωρίς προβλήματα αφού τηρήθηκαν υποδειγματικά τα μέτρα”